Sadutusta

Meillä oli tällä viikolla muutaman lapsen kanssa tällainen kahden päivän projekti, jolloin toisena päivänä tuunasimme vanhoista sukista, lapasista ja pehmoleluista uudet hahmot lisäämällä niihin huovasta, piipunrasseista, helmistä, napeista yms. kaikenlaisia juttuja. Seuraavana päivänä kävimme sitten istumaan patjoille ja rupesimme saduttamaan hahmoista tarinaa. Saduttaminen on lyhykäisesti siis sitä, että lapset kertovat vuorotellen joko sanoja tai lauseita ja aikuinen kirjoittaa ne sellaisenaan ylös ja niistä muodostuu tarina. Tässä olisi sitten meidän tämän kertainen tulos smiley

 

Sankareitten retki

Olipa kerran taikaviitan sukulainen ja supersankarin sukulainen ja kuningatar-nalle ja taikarusetti ja prinsessa-hevonen. Ja taikaviitan sukulaisella oli viitta ja viikset. Ja supersankarin sukulaisella oli viitta ja rusetti. Kuningatar-nallella oli viitta ja kaulakoru ja rusetti. Taikarusetilla oli nenä. No, prinsessa-hevosella oli ainakin rusetti. Viiksi-hepulla oli viikset ja molemmilla puolilla oli kolme jalkaa.

Taikaviitta oli yksin ja hänellä oli tylsää. Ja supersankarilla ei ollut nyt juuri tällä hetkellä seuraa. Sitten ne kaksi tapasivat toisensa ja menivät puistoon leikkimään. Sitten joku huusi apua puussa. Se oli Kuningatar-nalle, joka teki keijupölyä. Sen keijupölyt lähtivät lentämään, koska tuuli niin kovaa. Viiksi-heppu kuulee myös, kun joku huusi apua. Hänkin lähtee paikalle auttamaan.

Paikalla olivat Viiksiheppu, Taikaviitan sukulainen, Kuningatar-nalle ja Supersankarin sukulainen. Kaikki päättävät auttaa Kuningatar-Nallea. Taikaviitan sukulainen ja Supersankarin sukulainen lentävät puuhun auttamaan. Viiksiheppu hakee lisää apua ja huutaa paikalle Taikarusetin ja Prinsessa-hevosen. He tulevat paikalle kävellen. Paikalla he haluavat lentää puuhun.

Tuulen mukana lentänyttä taikapölyä lähtevät hakemaan Taikaviitan sukulainen ja Taikarusetti lentäen. Prinsessa-hevonen lähtee myös mukaan. Hän lähtee kävellen. Supersankarin sukulainen ja Viiksiheppu menevät auttamaan Kuningatar-Nallea alas puusta. Kuningatar-Nalle ojentaa niille käden ja sanoo ”Kiitos”.

Kaikki kolme taikapölyä etsineet löytävät taikapölyn ja laittavat sen kukkaiseen pussiin. Pussi tulee täyteen. Sitten ne lähtee takasin muiden luokse. Kuningatar-nalle sanoo ”Kiitos” ja lähtee takaisin omaan linnaan ja laittaa taikapölyn kaappiin. Muut jää leikkimään yhdessä puistoon. Taikaviitan sukulainen sanoo ”Että leikitäänkö hippaa?” Muut vastaavat ”Kyllä!”

Sen pituinen se.