Vihreän lipun toiminta kestävälle tasolle

Tiedote 14.12.2015

Tenavat Myötätuulessa päiväkodin ympäristökasvatustyö saavutti merkittävän etapin.

Suomen Ympäristökasvatuksen Seura on 9.12.2015 myöntänyt Tenavat Myötätuulessa päiväkodille Kestävän tason statuksen tunnustukseksi vuosia kestäneestä suunnitelmallisesta ja korkeatasoisesta ympäristökasvatustyöstä.

Vihreä lippu on kansainvälisesti tunnettu ympäristökasvatusohjelma ja kasvatusalan ympäristömerkki. Ohjelman avulla olemme onnistuneet konkretisoimaan kestävän kehityksen periaatteita liittämällä ne jokapäiväiseen toimintaamme. Lapset ovat Vihreä lippu -projekteissamme aktiivisia vaikuttajia ja toimijoita aikuisten rinnalla niin ohjelman päätöksenteossa, suunnittelussa, toteutuksessa kuin tulosten arvioinnissakin. On ollut ilo nähdä, kuinka lapset ja/tai nuoret ovat innostuneet kestävästä elämäntavasta ja ympäristönsuojelusta uusien taitojen, oivallusten sekä yhdessä tekemisen kautta. Näin he saavat myönteisiä kokemuksia yhteisiin asioihin vaikuttamisesta.

Tämän vuoden olemme viettäneet kertaamalla edellisiä teemoja: Jätteiden vähentäminen, Lähiympäristö, Vesi. Teemojen puitteissa olemme mm. lajitelleet jätteitä, retkeilleet lähiympäristössä ja tutustuneet vesien suojeluun. Toimintamme jatkuu Kestävällä tasolla ylläpitämällä opittuja tapoja ja uusia ideoita suunnitellen.